✈️ GRATIS VERZENDING IN NEDERLAND EN BELGIË ✈️

7 Tips om goed voorbereid aan de slag te gaan met schilderen op nummer

7 Tips om goed voorbereid aan de slag te gaan met schilderen op nummer

Kijk je er ook zo naar uit om aan de slag te gaan met je nieuwe hobby: Schilderen op nummer. Super leuk! En hoe kan je dat nu het beste aanpakken? Hieronder geven we jou 7 tips om goed voorbereid aan de slag te gaan. Ook als je al een tijdje bezig bent kunnen deze tips erg nuttig zijn.


 1. Zorg voor een comfortabele en goed verlichte kamer om te kunnen schilderen op nummer. Hoe gedetailleerder de Number Painting, hoe kleiner de oppervlaktes zijn om te schilderen. Voor de kleine ruimtes kan een vergrootglas en een lamp zeer nuttig zijn. 

 2. Zorg voor een comfortabel bureau of tafel waar je lekker de ruimte hebt om ongestoord te kunnen schilderen. Denk eraan dat langdurig voorovergebogen zitten belastend kan zijn voor uw nek en rug, verander af en toe van positie. Afwisselen van schilderen op een vlakke ondergrond of tafel-ezel kan erg comfortabel zijn.

 3. Houd er rekening mee dat je werktafel viezig kan worden. Hoe voorzichtig we ook denken te zijn. Het is goed mogelijk dat er toch ongemerkt verf op plekken terecht komt waar je het liever niet zou willen. Gelukkig is het verf op waterbasis, Wellicht toch goed om vooraf te weten :)

 4. Neem regelmatig foto’s van je schilderij op nummer. Het is echt super om elke keer de verschillen te zien en dat je painting steeds meer vorm krijgt! (en stuur ze vooral door naar ons :)) 5. Houd een kopje water en tissues bij de hand. Het is belangrijk om het penseel vochtig te houden. Niet te overdreven maar om uitdroging te voorkomen en uiteraard het penseel schoon te houden. Zeker als je een andere kleur gaat gebruiken raden we je aan het penseel en tevens het potje, goed te reinigen en daarna het potje ook goed af te sluiten.

 6. Optioneel. Schilder eerst alles van dezelfde kleur en daarna de volgende kleur. Hierdoor blijft de verf natuurlijk helemaal op zijn best terwijl de andere potjes nog gesloten zijn.Wellicht blijft de omgeving ook iets netter :) Maar dit hoeft dus niet.

 7. Zet een rustgevend muziekje op, sluit de deuren, zet je telefoon uit en verzink helemaal in je Number Painting :) 

  We wensen je veel plezier met Schilderen op nummer!  Zie hier een overzicht met onze gehele collectie Number Paintings


Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst

Waar ben je naar op zoek?